6.8 C
Ioannina
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Ιωάννινα: Προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων με Τελ Αβίβ

Προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ. Σημαντικές συναντήσεις και επαφές τόσο για την προβολή των Ιωαννίνων όσο και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της πόλης με το Ισραήλ, είχε στο Τελ Αβίβ ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ

Προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση σε πρώτο πλάνο

Οι δυνατότητες απευθείας πτήσεων από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν εκτενώς στη συζήτηση που είχε ο δήμαρχος με τον Υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης.

Σε συνέχεια της συζήτησης αυτής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Israir Group -low cost εταιρίες- όπου εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις για την απευθείας σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ ή την Χάιφα.

Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού Amir Halevi με τον οποίο συζήτησε επίσης το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης καθώς τα Γιάννενα αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς.

Ο κ. Halevi δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τόσο στην περαιτέρω προβολή των Ιωαννίνων στην χώρα του όσο και στην προσπάθεια απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη όπου συζήτησαν διεξοδικά τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων.

Ο κ. Φραγκάκης δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προβολή του συνεδριακού τουρισμού και από κοινού σχεδιάστηκε πλάνο επιλογής επαφών με γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή συμφωνίας που θα δώσουν την δυνατότητα προβολής των Ιωαννίνων σε εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος κατά την παραμονή του στο Τελ Αβίβ συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη του Global Tel-Aviv, φορέα εξωστρέφειας του δήμου, με την Διευθύντρια του Convention Bureau (Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού) ενώ στην Ελληνική Πρεσβεία είχε αναλυτική συζήτηση με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Στο χώρο της τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ 2020 έγινε σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες που είχαν ανταποκριθεί στην επιστολή- πρόσκληση του Δήμου για γνωριμία στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης υπήρξε συνάντηση με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες tour operators που φέρνει πάνω από 8,5 χιλιάδες Εβραίους τουρίστες από το Ισραήλ και τη διασπορά, κυρίως Γαλλία, στην Ελλάδα, ειδικό στον Kosher τουρισμό, καθώς και στο σχολικό τουρισμό από τη Γαλλία.

Τέλος έγινε μία σειρά συναντήσεων και επαφών με σημαντικούς επενδυτές τόσο από τον ξενοδοχειακό χώρο, όπως είναι οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας Brown που επενδύουν σημαντικά στην Ελλάδα, όσο και από το χώρο της διαχείρισης ακινήτων (real estate) και νέων τεχνολογιών (start-up & IT).

Τέλος χθες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο που δόθηκε από τον Δήμο Kiryat Ono με τον οποίο τα Γιάννενα έχουν αδελφοποιηθεί.

Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναλυτική συζήτηση για την εμβάθυνση και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Παρέμβαση καθαρισμού στο Πάρκο Πυρσινέλλα (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρωμένη παρέμβαση καθαρισμού κι ευπρεπισμού στο Πάρκο Πυρσινέλλα.Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθαρισμού και ευπρεπισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα. Στόχος...

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για επιβεβαίωση κρουσμάτων σε στρατιωτική μονάδα

Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου.Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων...

Δήμος Αρταίων: Ψηφιακή παρουσία στην Athens International Tourism Expo

Με ψηφιακή παρουσία ο Δήμος Αρταίων από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Athens International Tourism Expo.Εξολοκλήρου ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί φέτος...

Δήμος Αρταίων: Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης οδού στην Ροδαυγή

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων το έργο αποκατάστασης δημοτικής οδού στην Ροδαυγή.Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης δημοτικής οδού που πραγματοποιούνταν το τελευταίο διάστημα, εντός του...

Δείτε επίσης