25.9 C
Ioannina
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Γεωργιάδης: Αρχές του 2020 μπαίνει μπουλντόζα στο Ελληνικό

spot_img

Στις αρχές του νέου έτους θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις εκτίμησε ότι δεν θα συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, γιατί «δεν συμφέρει κανέναν αυτό»

Αρχές του 2020 μπαίνει μπουλντόζα στο Ελληνικό

Σχετικά με τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Γερμανία, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, είπε:

«Στις ΗΠΑ ήμουν από τους κεντρικούς ομιλητές του Capital Link. Πέρα από την ομιλία μου, είχα συναντήσεις με περίπου 50 εκπροσώπους μεγάλων funds. Ήταν ένα ταξίδι εποικοδομητικό στο οποίο είδαμε επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και κάποιους που επενδύουν ήδη.

Το φετινό forum ήταν το πιο μεγάλο σε συμμετοχή που έχει συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια και εκεί μίλησαν επιχειρηματίες που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση και έχουν δει μεγάλη πρόοδο στις συνεργασίες τους.

Εμείς δουλεύουμε σε δύο επίπεδα, το πρώτο είναι το γενικό νομοθετικό πλαίσιο για να διαμορφώνουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για όλους και το δεύτερο είναι σε μεγάλες ή και μικρότερες επενδύσεις, αν κάπου υπάρχει πρόβλημα ή έχει κολλήσει, παρεμβαίνουμε για να γίνει σύννομα, πιο γρήγορα».

«Στη Γερμανία, ορίστηκε κατόπιν συμφωνίας με την καγκελάριο, ένα ελληνογερμανικό φόρουμ, στις 9 Μαρτίου, εκεί που θα έρθουν ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, για να φτιάξουμε τις οικονομικές μας σχέσεις και πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για την προβολή των ελληνικών θέσεων στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας. Στόχος του θα είναι οι επενδύσεις και η σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων».

Για το πώς ο ίδιος ισορροπεί μεταξύ Αμερικανών, Γερμανών και Κινέζων:

«Στην Αμερική υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Κίνα. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είπα εγώ ότι προτιμώ τους Γερμανούς από τους Κινέζους. Είπα ότι σέβομαι τους Κινέζους και τους ευχαριστώ για τις επενδύσεις που κάνουν, όμως η Ελλάδα είναι χώρα του δυτικού κόσμου και πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Οι Αμερικανοί θέτουν το θέμα της Κίνας σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά φτιάχνουν ξανά τη σχέση τους με την Κίνα, έχουν τεράστιες οικονομικές σχέσεις.

Οι αμερικανικές και οι γερμανικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα, αν ανησυχούν για τις κινέζικες, ένας λόγος παραπάνω να έρθουν να επενδύσουν».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις με τη Λιβύη:

«Η θέση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη και θεωρεί παράνομη τη συμφωνία. Είναι λογικό να δυσκολεύεται αφού έχει συμφέροντα.

Από εκεί και πέρα, ο Ερντογάν έχει κάνει μια παράνομη πράξη η οποία δεν παράγει τίποτα ως αποτέλεσμα.

Είναι μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα ότι έβαλε όλες τις μεγάλες δυνάμεις να πουν ότι είναι παράνομο. Δώρο μας έκανε. Η Τουρκία διπλωματικά είναι μόνη της. Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα να την υποστηρίξει».

Για το αν πιστεύει ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο:

«Δεν θα έχουμε τίποτα. Δεν συμφέρει κανέναν και δεν θα γίνει».

Για το Ελληνικό:

«Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει. Στις αρχές του 2020 θα μπει μπουλντόζα.

Υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση του τακτικού της επιτροπής για το καζίνο. Της τάξεως των 10 ημερών, λόγω εμπλοκής των δύο εταιρειών.

Την περασμένη Πέμπτη, όπου θα έβγαινε το πρακτικό από την επιτροπή, η μία από τις δύο εταιρείες έκανε έγγραφη καταγγελία στην επιτροπή.

Έπρεπε η επιτροπή να απαντήσει βάσει του νόμου. Αυτό πήρε μια βδομάδα. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτήν την εβδομάδα πιστεύω ότι η επιτροπή θα έχει την απάντηση και θα ξεκινήσουν οι προθεσμίες κλπ».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης