10.2 C
Ioannina
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Σε τροχόσπιτο έκρυβαν πάνω από ένα τόνο ακατέργαστης κάνναβης (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις σχετικά με τη σύλληψη δύο μελών διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και την κατάσχεση σε τροχόσπιτο πάνω από ένα τόνο ακατέργαστης κάνναβης

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Η υπόθεση της σημερινής μας παρουσίασης αφορά σε μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η οποία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς (γυναίκα και άνδρα) μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. Και να κατασχέσει άνω του ενός τόνου ακατέργαστη κάνναβη.

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης. Με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν:

  • (1) τόνος και (145) περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • (4) κιλά και (68) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • (916) γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν (1.730.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

O Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος θα σας παρουσιάσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κρύπτες αποθήκευσης των ναρκωτικών στην τροχοβίλα.

Σας ευχαριστώ».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ζαγορίου: Λειτουργία Δομής ασυνόδευτων ανηλίκων

Λειτουργία Δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στο Δήμο ΖαγορίουΕπιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΈΔ Ηπείρου, Χρ. Ντακαλέτσης, με...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων

Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεωνΟ Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να ανακουφίσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορoνοϊού....

Δήμος Αρταίων: tablet σε μαθητές

Ο Δήμος Αρταίων προμηθεύει με tablet μαθητές για την συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευσηΟ Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει όλο το τελευταίο...

Δήμος Πάργας: Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους

Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους από το Δήμο ΠάργαςΟ Δήμος Πάργας θα χορηγήσει κουπόνια διανομής τροφίμων σε πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου για...

Δείτε επίσης