8.3 C
Ioannina
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Δήμος Πρέβεζας: Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για την εξυπηρέτηση στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης

Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει ότι συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού και της υγειονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί και σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά στη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου που θα καταγράφει τα αιτήματα και τις ανάγκες ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας για τους συμπολίτες μας που τις χρειάζονται.

Στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο, οι πολίτες γενικά που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρισκόμαστε να μετακινηθούν από τις οικίες του, θα δηλώνουν ότι θέλουν να εξυπηρετηθούν ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού, την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και θα αναφέρουν τις ανάγκες τους.

Ειδικά στους άπορους και οικονομικά αδύνατους θα παραδίδεται στις οικίες τους δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και υλικό, μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου ή εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι υπηρεσίες φροντίδας θα παρέχονται από το προσωπικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας, οι δομές αυτές έχουν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό άλλων δημοτικών δομών που η λειτουργία τους έχει υποχρεωτικά ανασταλεί.

Οι αριθμοί του τηλεφωνικού κέντρου και οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Γραφεία ΚΑΠΗ Πρέβεζας/Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Τηλ: 2682027523, e-mail: kfdp@1485.syzefxis.gov.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΛΟΓΓΟΥ
Πρώην Δημαρχείο Ζαλόγγου/Κανάλι
Τηλ: 2682360428, e-mail: makou@1485.syzefxis.gov.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΡΟΥ
Πρώην Δημαρχείο Λούρου/Λούρος/ Γραφείο Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Τηλ: 2682360533, e-mail : boetheialourou@gmail.com

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, με αφορμή τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν Δήμος βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για να συνδράμουμε την Πολιτεία σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη. Πήραμε ήδη, έγκαιρα, πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση προσλαμβάνοντας ακόμη και έκτακτο προσωπικό ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα. Τώρα, αναλαμβάνουμε μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, τις ευπαθείς ομάδες και γενικά αυτούς που έχουν ανάγκη. Το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήσαμε θα συντονίσει αυτή την πρωτοβουλία.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου που ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά του αυτές τις δύσκολες ώρες.

Θα το ξεπεράσουμε όταν όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά σταθούμε υπεύθυνοι. Μείνετε λοιπόν ασφαλείς στα σπίτια σας, μείνετε ενημερωμένοι και εφαρμόστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Μ. Βορίδης: 253 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις LEADER

Τουλάχιστον 253 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις LEADER από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη και τις ΠεριφέρειεςΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

Κορονοϊός: Οδηγίες για νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οδηγίες για νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούςΑναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού. Των νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών...

Ιωάννινα: Από σήμερα οι Παρακλήσεις του Αγίου Χαραλάμπους στον Άγιο Παΐσιο

Ιωάννινα: Από σήμερα οι Παρακλήσεις του Αγίου Χαραλάμπους στον Άγιο ΠαΐσιοΑρχίζουν από σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 οι Παρακλήσεις προς τον Άγιο Χαράλαμπο τον...

Καμπή Άρτα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη μονοκατοικίας στην Καμπή ΆρταςΣχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ενώ στο πλαίσιο...

Δείτε επίσης