17.9 C
Ioannina
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενότητα Πολιτών: Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο και στον Τουρισμό

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο και στον Τουρισμό.

Στο σκοτάδι, για μια ακόμη φορά, επέλεξε να κρατήσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης η Δημοτική Αρχή, για ένα θέμα που δεν χωρά πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά σύνθεση απόψεων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το Δήμο.

Το θέμα της τουριστικής προβολής και οι ενέργειες που έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει ο Δήμος στο μέλλον απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε σωστό να κοινοποιήσει έγκαιρα στην αντιπολίτευση τα παραδοτέα της εργασίας που κατέθεσε ο ειδικός σύμβουλος, ώστε οι παρατάξεις της να γνωρίζουν τα προτεινόμενα και να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Αντ’ αυτού επέλεξε να τα παρουσιάσει ο ίδιος μέσα σε λίγα λεπτά στους δημοτικούς συμβούλους.

Αυτό καυτηρίασε με έμφαση ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, ζητώντας μάλιστα να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ώστε να δοθούν τα παραδοτέα από τον συνεργάτη του Δημάρχου κι αφού μελετηθούν επαρκώς να επαναληφτεί η συζήτηση με στόχο το Σώμα να καταλήξει σε αποφάσεις που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια για τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου.

Η απάντηση του Δήμαρχου πως τάχα το θέμα δεν αφορά αποφάσεις αλλά ενημέρωση και διάλογο μόνο ως ανεπαρκής μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ουσιαστικός και δημιουργικός διάλογος με μια εισήγηση- τηλεγράφημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και σε θέματα όπου ο στόχος είναι κοινός και δεν αποτελούν πεδία πολιτικής αντιπαλότητας.

Επέλεξε και συνεχίζει να βαδίζει σε έναν μοναχικό δρόμο.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού

Στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού η παράταξη μας μέσω του εισηγητή της, Θωμά Γιωτίτσα, διαφώνησε με μια σειρά απευθείας αναθέσεων.

Ορισμένες εξ αυτών αφορούν συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ άλλες, κατάτμηση προμηθειών με την αιτιολογία του κατεπειγόντως λόγω της πανδημίας.

Για την πρώτη περίπτωση δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς η ανάγκη των υπηρεσιών αυτών, ενώ στη δεύτερη, κι αφού η πανδημία βρίσκεται στην καθημερινότητά μας εδώ και μήνες, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να κατηγοριοποιήσει και να ομαδοποιήσει τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε οι προμήθειες να γίνονται με διαγωνιστική διαδικασία, εξοικονομώντας έτσι χρήματα για το Δήμο.

«Προπαγανδίζατε προεκλογικά την ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά στην πράξη έχετε στήσει μια φάμπρικα αναθέσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιωτίτσας.

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης ότι το κονδύλι που εγγράφτηκε στον προϋπολογισμό για την κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο του Κατσικά έρχεται μόλις 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κι άρα δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

«Σας το είχα επισημάνει εδώ και τρεις μήνες όταν εντάσσατε το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα ότι στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει το κονδύλι και με διαβεβαιώνατε ότι είναι ενταγμένο. Αποδεικνύεται ότι λέγατε ψέματα. Τελικά, έρχεστε μόλις σήμερα να το εντάξετε κι άρα να μην παραδώσετε το έργο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο», είπε ο κ. Γιωτίτσας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Πρέβεζας: Βολτάροντας στην πόλη!

Βολτάροντας στην πόλη! Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” ενθαρρύνει εναλλακτικές δράσεις μετακίνησηςΟ Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στην...

ΠΕΑΚΙ: Αντικατάσταση του φωτισμού στο Πανηπειρωτικό (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του φωτισμού στο ΠανηπειρωτικόΣτην τελική ευθεία μπαίνει η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον χώρο του αθλητικού κέντρου του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου,...

Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό ΩδείοΟ Δήμος Πρέβεζας, στα πλαίσια της έναρξης των εκπαιδευτικών του δομών και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής για την...

Ν. Γεωργάκος: Συνάντηση με το νέο Διοικητή του Α.Τ. Πρέβεζας

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με το νέο Διοικητή του Α.Τ. ΠρέβεζαςΣυνάντηση με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος...

Δείτε επίσης