30.9 C
Ioannina
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Δήμος Πρέβεζας: Εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών (ΦΩΤΟ)

spot_img

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών από τον Όμιλο του ΟΤΕ στην Πρέβεζα.

Για την πορεία τους κυρίως σε ότι αφορά το Ιστορικό Κέντρο ενόψει και του ανοίγματος της αγοράς για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ενημερώθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Ακρίβης. Από τους υπεύθυνους του έργου Νάστο Ηλία και Παπακώστα Μάρθα.

Όπως επισημάνθηκε , ο Δήμος Πρέβεζας με το έργο θα εισέλθει στην νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες. Ικανοποιώντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet.

Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 14,5χλμ., περίπου, σαράντα τεσσάρων φρεατίων και δέκα τεσσάρων τηλεπικοινωνιακών καμπινών, νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου Πρέβεζας θα αποκτήσουν γρήγορο Internet.

Έτσι θα απλουστευτεί η καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων. Καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα. Ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ο κ .Γεωργάκος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα των αποκαταστάσεων στο Ιστορικό Κέντρο υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε με το άνοιγμα της αγοράς να μην υπάρχουν προβλήματα .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πρέβεζας συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε όλοι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η καθημερινότητά μας εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας τις ψηφιακές υπηρεσίες που μας έδωσαν τη δυνατότητα να εργαστούμε , να κάνουμε μαθήματα ακόμη και να προμηθευτούμε είδη πρώτης ανάγκης χωρίς να χρειαστεί να βγούμε από το σπίτι μας.

Η αναβάθμιση του δικτύου με την τοποθέτηση των οπτικών ινών θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες αυτές. Επιλέξαμε να κατασκευάσουμε το ομολογουμένως δύσκολο κομμάτι του Ιστορικού Κέντρου τις μέρες που η αγορά ήταν κλειστή. Μαζί με τους αναδόχους εργαζόμαστε πυρετωδώς έτσι ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ειδικά στο Ιστορικό Κέντρο. Κλιμάκιο από Μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ελέγχει καθημερινά σε συνεργασία με τους επιβλέποντες του έργου την πορεία των εργασιών έτσι ώστε να γίνει πλήρη και σωστή αποκατάσταση των οποιοιδήποτε επεμβάσεων γίνεται στο οδόστρωμα και στο πλακόστρωτο του ιστορικού κέντρου κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης