10.2 C
Ioannina
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Θ. Μπέγκας: Γιατί η πρόθεση για συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής απ’ όλους μας

Γιατί η πρόθεση για συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής απ’ όλους μας

Τη θετική της ψήφο σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και σε αυτό που έκτακτα εισήλθε και αφορούσε την αποδοχή επιχορήγησης από το υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, πλην της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, έδωσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως εξήγησε εγγράφως ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 16 Μαρτίου 2020, πριν τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» προτίθεται να απέχει από την ψηφοφορία για την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τόσο γιατί, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, η παράταξη δεν μπορεί να συνεδριάσει ώστε να μελετήσει σε βάθος και να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια τόσο μεγάλη αναμόρφωση, όσο και γιατί θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα επιβάλει τη διεξαγωγή διαλόγου, την υποβολή ερωτημάτων και στη συνεχεία την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων πριν ψηφιστεί, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση.

Άλλωστε, το συνολικό σκεπτικό μας, το οποίο κατατέθηκε με την επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αποδεκτό από τη δημοτική αρχή, η οποία προχώρησε στον περιορισμό των θεμάτων τόσο στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής όσο και σε αυτή του Δημοτικού συμβουλίου, σε σχέση με τις αρχικές κοινοποιηθείσες ημερήσιες διατάξεις.

«Είχαμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα ή να μην προχωρήσει σε τόσο μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε κι έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να απέχουμε της ψηφοφορίας. Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» παρακολουθεί τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τα μέτρα που λαμβάνει στο μέρος που της αναλογεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, δηλώνοντας παρούσα σε οτιδήποτε της ζητηθεί», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για την οργάνωση και στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου αποδεικνύεται σήμερα πιο χρήσιμη από ποτέ.

Ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και κουράγιο σε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε ολόκληρη τη γιαννιώτικη κοινωνία που δίνει τη δική της μάχη σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ζαγορίου: Λειτουργία Δομής ασυνόδευτων ανηλίκων

Λειτουργία Δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στο Δήμο ΖαγορίουΕπιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΈΔ Ηπείρου, Χρ. Ντακαλέτσης, με...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων

Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεωνΟ Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να ανακουφίσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορoνοϊού....

Δήμος Αρταίων: tablet σε μαθητές

Ο Δήμος Αρταίων προμηθεύει με tablet μαθητές για την συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευσηΟ Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει όλο το τελευταίο...

Δήμος Πάργας: Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους

Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους από το Δήμο ΠάργαςΟ Δήμος Πάργας θα χορηγήσει κουπόνια διανομής τροφίμων σε πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου για...

Δείτε επίσης