24.9 C
Ioannina
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Θ. Μπέγκας: Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο

spot_img

Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, διαχείριση υδάτινου δυναμικού και πράξη αναλογισμού στον Μάτσικα, οι παρεμβάσεις του Θ. Μπέγκα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Στην απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Δήμων στους υπό σύσταση Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, βάζοντας «φρένο» στην ανάθεση του συνόλου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου στον «Αναπτυξιακό Οργανισμό Εύδημος» μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε, η απόφαση αυτή έχει σαφή πολιτική χροιά καθώς «αφορά το πως αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχουν βασικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω των ΟΤΑ».

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι μέλημά μας θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιτελούν κοινωνικό έργο κι όχι η αποδυνάμωσή τους μέσω περίεργων bypass», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Για τη διαχείριση του νερού

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της ορθότητας και νομιμότητας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

Ως γνωστόν το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αφορά άμεσα, πέραν όλων των άλλων, τη σύγκρουση ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων.

«Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει θέση, να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει, μιας και το αίτημα της ΔΕΥΑΙ για αύξηση της άντλησης υδάτων εκκρεμεί εδώ και καιρό για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση», σημειώσει ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα, στάθηκε στα πολλά προβλήματα υδροδότησης των τελευταίων ημερών, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ να ενημερώσει το Σώμα για τους λόγους που συμβαίνουν αυτές.

Άλλα θέματα

Με αφορμή το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη του αποψινού (σ.σ. χθεσινού) δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβάνονταν αρκετά θέματα για τα οποία είχαν προηγηθεί αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι οι ώρες που συνεδριάζουν οι επιτροπές, τόσο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όσο και η Οικονομική, είναι ακατάλληλες για τα μέλη τους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα γι’ αυτό.

Τέλος, επανήλθε σε ένα ζήτημα που δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει η δημοτική αρχή και έχει σχέση με την πράξη αναλογισμού και τις αναλογούσες αποζημιώσεις στην περιοχή του Μάτσικα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, το ζήτημα αυτό δεν αφορά τις απαλλοτριώσεις για τον ποδηλατοπεζόδρομο, αλλά την υποχρέωση του Δήμου να συντάξει τους πίνακες αναλογισμού και το κράτος να καταβάλει της αποζημιώσεις.

«Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πίνακες δεν έχουν συναχτεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανάκλησης από τους ιδιότητες. Μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης