6.5 C
Ioannina
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Πρέβεζα: Μήνυμα του Δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου

Αγαπητοί Δημότες,

Ο περιορισμός της άσκοπης κυκλοφορίας όλων μας, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα (σ.σ. εννοεί χθες) το πρωί, είναι το τελευταίο και ίσως πιο κρίσιμο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας τόνισε «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές – αλλά όχι εφιαλτικές.»

Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε πλήρως, να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η απειλή και να ερημώσουμε τους δρόμους, τις πλατείες, τις παραλίες, τις παιδικές χαρές και γενικά τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Το μεγαλύτερο όπλο απέναντι στον ύπουλο εχθρό είναι η προσωπική μας συμπεριφορά.

Τα σπίτια μας πρέπει να γίνουν οχυρά της ζωής. Πρέπει να προστατεύσουμε τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους γονείς μας και τους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα. Πρέπει να σεβαστούμε αυτούς που μάχονται ημέρα και νύχτα στα Νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες του ΕΣΥ, για τη δική μας υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμος Πρέβεζας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του αναλογούν,

εφάρμοσε από την αρχή, έγκαιρα και με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων για να προστατεύσει τους εργαζομένους του και να θωρακίσει σε τοπικό επίπεδο τη Δημόσια Υγεία (απολυμάνσεις, προμήθεια υλικών, αναστολή λειτουργίας δομών και χώρων συνάθροισης κλπ). Πρόσφερε τη συνδρομή του στις τοπικές υγειονομικές αρχές (μεταφορά του ΕΚΑΒ, νέος χώρος για αιμοληψίες κλπ). Οργάνωσε από τους πρώτους σύστημα τηλεδιάσκεψης και λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, για την παροχή φροντίδας στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,6 Ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου στον ορεινό μας όγκο. Υπέβαλα αίτημα άμεσα, για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποκατάστασης και οι αποζημιώσεις.

Όλοι καταλαβαίνετε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας και έχουμε απόλυτη ανάγκη τη συνδρομή και τη συνεργασία σας. Συνήθειες ετών ανετράπησαν αιφνιδιαστικά για όλους μας. Η ανατροπή όμως αυτή θα είναι προσωρινή.

Δημότες του Δήμου Πρέβεζας που αγαπάμε και σεβόμαστε με την παραμονή μας στο σπίτι και με την καλή πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο με την εφαρμογή των νέων πρακτικών προστασίας ξεπερνώντας τις επικίνδυνες ανευθυνότητες και ανυπακοές, θα τα καταφέρουμε.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ !!!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Πάργας: Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους

Διανομή Τροφίμων σε σεισμόπληκτους από το Δήμο ΠάργαςΟ Δήμος Πάργας θα χορηγήσει κουπόνια διανομής τροφίμων σε πληγέντες από το...

Άρτα: Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στην Φιλοθέη

Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στην Φιλοθέη, δημοπρατούνται έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώΔημοπρατείται στις 5 Μαΐου και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμη έργο για...

Αλ. Καχριμάνης: Συνεργασία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης

Συνεργασία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορονοϊόΣτις δράσεις που υλοποιεί σε πολιτικό επίπεδο η Περιφέρεια και σε επιχειρησιακό η Διεύθυνση...

Δήμος Πωγωνίου: Φροντίζει τα αδέσποτα

Ο Δήμος Πωγωνίου φροντίζει τα αδέσποτα τοποθετώντας σταθερά σημεία σίτισηςΜέριμνα για τα αδέσποτα έλαβε το Δήμος Πωγωνίου τοποθετώντας σταθερά σημεία σίτισης σε κομβικά μέρη.Πρόκειται...

Δείτε επίσης