11.9 C
Ioannina
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Θωμάς Μπέγκας: Καμία δικαιολογία για την προφανή ανικανότητα διοίκησης

spot_img

Θωμάς Μπέγκας: Καμία δικαιολογία για την προφανή ανικανότητα διοίκησης

Να αρχίσει επιτέλους να διοικεί και να σταματήσει να βρίσκει δικαιολογίες για την προφανή υστέρηση στην παραγωγή έργου που εμφανίζει μέχρι σήμερα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας στη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφορμή για την παρέμβασή του αυτή στάθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ακυρώθηκαν διαγωνισμοί για προμήθειες του Δήμου αλλά και νέα έργα.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού σε όλες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής έχει γίνει κανόνας η ακύρωση διαγωνισμών με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου », είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας για συνεχίσει: «Έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας έχουμε δύο κατηγορίες ακυρώσεων έργων. Αυτές που έγιναν μετά από πολιτική σας απόφαση, όπως αυτή για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led, κι αυτές που προκύπτουν από την ανικανότητά σας να διοικήσετε, κι όλα αυτά εις βάρος του τόπου».

Ο κ. Μπέγκας έκανε λόγο για κλιμάκωση, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της επικοινωνιακής της πολιτικής μόνο και μόνο για να καλύψει την ανικανότητα της να διοικήσει.

«Στην αρχή, για ότι δεν πήγαινε καλά, έφταιγε η αντιπολίτευση κι αυτά που κληρονομήσατε από τη δική μας δημοτική αρχή, μετά σας έφταιγε η ελληνική γραφειοκρατία λες και προέκυψε ξαφνικά. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να φταίνε οι υπάλληλοι του δήμου. Διαχωρίζετε τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση, δείχνοντας προφανή ανικανότητα να διευθύνεται ένα μηχανισμό που πρέπει να λειτουργεί σε αρμονία πολιτικών προϊστάμενων και υπαλλήλων. Ξανά βέβαια φταίμε εμείς, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», γιατί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής, Γιώργο Αρλέτο, δεν συμφωνήσαμε να γίνει διοικητική έρευνα. Έξι μήνες μετά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν ασκούμε εμείς διοίκηση και δεν θα αποφασίσουμε εμείς αν θα γίνει και τι είδους διερεύνηση ή όχι. Εμείς κάναμε γνωστές τις απόψεις μας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση σύμπτωσης αλλά προφανής ανικανότητα. Η ανοχή που έδειξαν οι πολίτες αλλά και εμείς ως αντιπολίτευση έχει εξαντληθεί και η δημοτική αρχή πρέπει να διοικήσει και να προσφέρει στον τόπο», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

ΔΕΥΑΙ

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη ΔΕΥΑΙ.

Αρχικά ζήτησε να ενημερωθεί αν η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντή, θυμίζοντας ότι ήταν επιλογή της νέας δημοτικής αρχής να σταματήσει ουσιαστικά τη διαδικασία που είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ηθικά σωστό να την ολοκληρώσει τη στιγμή που σε λίγους μήνες θα παρέδιδε τη διοίκηση του Δήμου.

«Σας είχαμε προειδοποιήσει τότε πως αν χαθούν οι προθεσμίες τότε θα έπρεπε η διαδικασία να ξεκινήσει ξανά από την αρχή, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την Επιχείρηση που έχει άμεση ανάγκη από ανανέωση, ενώ παράλληλα συνεχίζει να παρανομεί λειτουργώντας με αναπληρωτή γενικό διευθυντή», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ακολούθως διερωτήθηκε τι γίνεται με το διαγωνισμό για την επέκταση του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, του οποίου η ολοκλήρωση καθυστερεί χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό ότι αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, που ορίστηκε από την σύμπραξη των παρατάξεων που συγκροτούν τη Δημοτική Αρχή, έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας της απόφασης του Δ.Σ. που αφορά τη συνέχιση της διαδικασίας με το δεύτερο μειοδότη.

«Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός και μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Αλήθεια γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά; Διοικείτε; Ομονοείτε σε αυτή τη σύμπραξη παρατάξεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπέγκας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σύγκλιση του έκτατου Δ.Σ. για σήμερα διότι η Διοίκηση ανακάλυψε(!), ότι έληξε η σύμβαση για την απομάκρυνση της λυματολάσπης.

«Αλήθεια, το γεγονός αυτό δεν είναι μια ακόμα απόδειξη ανικανότητας Διοίκησης;», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ.

Κατάργηση ληξιαρχικών περιφερειών

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση για την κατάργηση ληξιαρχικών περιφερειών στο Δήμο Ιωαννιτών η οποία προέκυψε κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Αρχής αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

«Πρόλαβε η Δημοτική Αρχή εννιά μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να διαγνώσει την ανάγκη κατάργησης ληξιαρχικών περιφερειών; Ή μήπως το γεγονός αυτό αποτελεί μια επιπόλαια μερική αναδιάρθρωση του Οργανισμού; Οι διαμαρτυρίες από τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου, Περάματος και Νήσου καταφθάνουν σωρηδόν», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας να ενημερωθεί επίσημα πού θα εδρεύουν πλέον οι 3 εναπομείνασες ληξιαρχικές περιφέρειες του Δήμου.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με νομοθετικές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των αυτοδιοικητικών, οι οποίες προσβάλλουν και απαξιώνουν τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και ζήτησε το θέμα να τεθεί στα συλλογικά όργανα της ΠΕΔ Ηπείρου αλλά και της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα, με αφορμή την ψήφιση αποδοχής επιχορήγησης από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη διοργάνωση του Castle Rock Festival, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως για το περιεχόμενο του, το κόστος και από πού θα χρηματοδοτηθεί και ποιος είναι ο διοργανωτής.

Ζήτησε δε, απαντήσεις για το αν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός από τη Δημοτική Αρχή για τον τομέα του Πολιτισμού, αναφέροντας παραδείγματα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της δικής του Δημοτικής Αρχής, όπως το Φεστιβάλ Ιτς Καλέ και το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δωδώνης.

Δύο κορυφαίοι θεσμοί προβολής και εξωστρέφειας του τόπου που έχουν ήδη υψηλή αναγνώριση κι έχουν λάβει την επίσημη υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Κλείνοντας, σε σχέση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Μπέγκας ανέδειξε για μία ακόμα φορά την προχειρότητα των εισηγήσεων των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή το θέμα της έναρξης των διαδικασιών για τη μελέτη του υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης