30.9 C
Ioannina
Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Tips για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων: SEO 3 κοινά λάθη και πως να τα αποφύγετε

spot_img

Tips για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων: SEO 3 κοινά λάθη και πως να τα αποφύγετε

Δεν είσαι σίγουρος γιατί δεν εμφανίζεσαι στην πρώτη θέση αναζήτησης στην Google για την λέξη κλειδί που όρισες;

Ενδεχομένως να κάνεις τα ίδια λάθη που πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων κάνουν.

Πολλές ιστοσελίδες, από τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις έως τις μεγάλες εταιρείες κάνουν παρόμοια λάθη.

Εδώ θα σας παρουσιάσω μια γενική εικόνα των ζητημάτων SEO.

Ελέγξετε την παρακάτω λίστα και σιγουρευτείτε πως δεν κάνετε κανένα από αυτά τα λάθη!

Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στο περιεχόμενο ή τις τεχνικές πτυχές της ιστοσελίδας σας, αλλά και στην εμπειρία χρήστη (UX) καθώς είναι απαραίτητη και για το SEO.

Επομένως θα συμπεριλάβω μια κάπως ευρύτερη σειρά ζητημάτων και συμβουλών για την επίλυσή τους.

Tips για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων – SEO 3 κοινά λάθη

Όσο γρηγορότερα φορτώνει μια ιστοσελίδα τόσο καλύτερα

Όσο πιο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας, τόσο και η Google θα την «εκτιμάει». Μια από τις συχνότερες συμβουλές που δίνω είναι ότι πρέπει να βελτιστοποιείτε τις εικόνες σας.

Πολλές ιστοσελίδες έχουν εικόνες που είναι πολύ μεγάλες, κάτι το οποίο δημιουργεί καθυστέρηση στο φόρτωμα της ιστοσελίδας. Να θυμάστε πως η αλλαγή μεγέθους των εικόνων μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο φόρτωσης.

Μια άλλη συμβουλή είναι να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης και τη συμπίεση του gzip.

Το πρώτο κάνει την ιστοσελίδα σας γρηγορότερη στο φόρτωμα για τους επισκέπτες που επιστρέφουν και το δεύτερο συμπιέζει στατικά αρχεία γεγονός που τα κάνει να φορτώνουν γρηγορότερα στον περιηγητή σας.

Προσπαθείτε να εμφανιστείτε στην Google με τις λάθος λέξεις κλειδιά

Αν θέλετε να εμφανιστείτε στην Google θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται τις σωστές λέξεις κλειδιά για κάθε σελίδα.

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι ότι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων βελτιστοποιούν τις λέξεις κλειδιά που είναι πολύ γενικές.

Εάν είστε σχετικά μια μικρή επιχείρηση που θέλει να κατατάσσεται στην μηχανή αναζήτησης για “ενοικιαζόμενα δωμάτια” εσείς σκοπεύετε πολύ ψηλά.

Πρέπει να βρείτε κάτι πιο συγκεκριμένο από αυτό και πιο ειδικό σε εσάς. Διαφορετικά ανταγωνίζεστε όλες τις επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Ελλάδα και εξωτερικό κάτι το οποίο είναι αδύνατο!

Έτσι τουλάχιστον βεβαιωθείτε πως στη λέξη κλειδί θα προσθέσετε την περιοχή την οποία βρίσκεται η εταιρεία σας.

Φυσικά ταυτόχρονα αυτό σημαίνει πως ο όγκος αναζήτησης για την «μεγαλύτερη» λέξη κλειδί μειώνεται αλλά μπορείτε να αντισταθμίσετε αυτό βελτιστοποιώντας πολλές σελίδες στον ιστότοπό σας για διαφορετικές λέξεις κλειδιά «μεγάλης ουράς» όπως τις λέμε.

Έτσι πετυχαίνετε να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα για όλες αυτές τις λέξεις κλειδιά σε συνδυασμό από ότι θα καταφέρνατε ποτέ για μια κύρια λέξη κλειδί. Για την οποία μάλιστα δεν θα μπορούσατε ποτέ να ταξινομήσετε στη σελίδα 1 της Google.

Δεν σκέφτεστε μπροστά! Το μέλλον ανήκει στα κινητά

Το 2018 η Google άλλαξε και έβαλε πρώτη την ευρετηρίαση για κινητά. Αυτό σημαίνει ότι η Google εξετάζει την έκδοση της ιστοσελίδας σας για κινητά για να αποφασίσει πόσο θα πρέπει να ανεβείτε στην κατάταξη.

Έτσι εάν η έκδοση desktop σας έχει ρυθμιστή εξαιρετικά αλλά η ιστοσελίδα σας για κινητά δεν ανταποκρίνεται καλά, τότε θα πρέπει να γίνει redesign ώστε η ιστοσελίδα για κινητά να είναι άρτια δομημένη.

Με λίγα λόγια

Μάθετε από τα παραπάνω. Εστιάστε στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, βελτιστοποιήστε τις σωστές λέξεις κλειδιά και προετοιμάστε την ιστοσελίδα σας ώστε να είναι 100% εφάμιλλη με τα κινητά.

Κάνοντας αυτά θα είστε σε ένα καλό δρόμο όσον αφορά την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης