22.2 C
Ioannina
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Τρίκαλα: Ολοκληρώνεται το 1ο Συνέδριο Plug and Play

spot_img

Με τη φράση «Το μέλλον βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση»

ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κήρυξε το τέλος των εργασιών στο 1ο Συνέδριο Plug and Play στα Τρίκαλα. Με τη στήριξη του κ. Κώστα Μπακογιάννη στην υποψηφιότητα του Δημάρχου Τρικκαίων για την προεδρία της ΚΕΔΕ και την παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, παριστάμενου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η δεύτερη ημέρα του κύκλου ομιλιών του 1ου συνεδρίου Plug and Play στα Τρίκαλα.

Το συνέδριο για τη σύγχρονη ελληνική πόλη ήταν απολύτως επιτυχές.

Επισήμως το 1ο Συνέδριο Plug and Play ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, με περιήγηση των συνέδρων σε δράσεις του Δήμου Τρικκαίων (Smart Trikala, Gisemi Hub Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Απομακρυσμένος έλεγχος φωτεινών σηματοδοτών, ACTIVAGE Demo κ.α.). Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το μέλλον ανήκει στις δράσεις των Δήμων, που οφείλουν να βγουν μπροστά, να μη φοβηθούν αλλά και να μη φοβηθεί το κράτος να δώσει αρμοδιότητες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, τις εταιρείες (πρωτοπόρες διεθνώς και στη χώρα μας) που παρουσίασαν τις λύσεις τους στα Τρίκαλα, όλους τους Δημάρχους από Εβροο μέχρι Κρήτη που είδαν και έμαθαν για τα νέα δεδομένα.

Δεδομένα που προωθήθηκαν από εταιρείες που ασχολούνται με την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας και των υπηρεσιών για τον πολίτη, στο πλαίσιο μιας ευφυούς πόλης.

Αυτή η σύγχρονη πόλη, που εξυπηρετεί τον πολίτη

και ταυτοχρόνως μειώνει το κόστος, προσφέροντας άμεσα τις πλέον σύγχρονες και εύκολες στη χρήση υπηρεσίες, συγκέντρωσε πάνω από 500 συνέδρους. Οπότε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε κλείσει πολύ νωρίτερα από το προσδοκώμενο. Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 90 Δήμων, πολίτες, υπάλληλοι, στελέχη υπηρεσιών, άκουσαν εξαιρετικές και σύγχρονες παρεμβάσεις για θέματα, από τη διατροφή και τη διαχείριση απορριμμάτων, μέχρι τη διασύνδεση των συστημάτων στάθμευσης και τη διαχείριση φωτισμού. Στο πλαίσιο ακόμη και της εκπαίδευσης της νέας γενιάς με νέες, εξειδικευμένες και σύγχρονες πλατφόρμες μάθησης.

Το εξαιρετικό αυτό συνέδριο εστίασε σε πλήθος λύσεων που ήδη εφαρμόζονται σε πόλεις ή είναι πιλοτικά, με μεγάλο τμήμα τους να είναι ήδη σε πρώτη γραμμή στον Δήμο Τρικκαίων και να έχουν βρει εφαρμογή σε σημεία λειτουργίας της πόλης. Εξάλλου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβα,

«τα Τρίκαλα είναι ο φάρος για τη Θεσσαλονίκη».

Το συνέδριο διεξήχθη στον Μύλο Ματσόπουλου

λίγο πριν αυτός μετατραπεί στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας. Χρησιμοποιήθηκαν υψηλότατες ταχύτητες δεδομένων. Παρουσιάστηκαν λύσεις από πρωτοπόρες εταιρείες. Έγινε δικτύωση ΟΤΑ και εταιρειών. Υλοποιήθηκε, εν ολίγοις, η πρόθεση του Δήμου Τρικκαίων, όπως την εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Μόνο ένα αρμόζει στην Αυτοδιοίκηση. Να βγαίνει μπροστά και να δίνει λύσεις».

Και αυτό ξεκίνησε από τα Τρίκαλα με το 1ο Plug and Play συνέδριο, που τέθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.

 

 

 

 

 

 

 

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Τελευταία Νέα

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού

Ο Δήμος ξεκινά το Μητρώο Εθελοντισμού.Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύοντας στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θέτει σε...

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης